Team Sparebanken Sør

Nyheter

(FOTO: Kenneth Wikan)

Andreas Vangstad er klar for VM

Mens resten av laget har avsluttet sesongen, sitter det en rytter på et hotell i Bergen. Han er nesten helt klar for i morgen, han spekulerer bare på én ting.

– Den største utfordringen blir å ikke bli for ivrig.

De første dagene av Verdensmesterskapet i Bergen er over, det eneste som er sikkert er at det vil bli fullt av trøkk og en folkefest når eliteklassen starter tempoløpet på onsdag. Selv om det er god stemning er det vanskelig å holde nervene i sjakk.

– Jeg tror det er fort gjort å bli overivrig. Flere bekrefter at de blir satt ut av livet rundt løypen. Man må ha kontroll på nervene. Det er en vanskelig oppgave bare det, så oppgaven blir å tenke positivt rundt det og sette pris på opplevelsen, sier Vangstad dagen før han skal sykle tempoløpet.

NERVENE I SJAKK: Mye av nøkkelen blir å holde nervene i sjakk. (Foto: Kenneth Wikan)

Først i pulje 2

Klokken 13.50 sykler Andreas Vangstad ut på den 31 km lange løypen. Da skal han sykle to ganger på den «korte runden» før den 3.4 km lange stigningen til Fløyen. Bakken har et gjennomsnitt stigning på 9,1%.

– Det er jo veldig bratt opp dit, med mange svinger. Det er også ujevnt hvor bratt det er, så det er vanskelig å få en skikkelig rytme oppover. Den blir veldig tøff, så jeg blir nok nødt til å spare mye frem til stigningen.

Hvordan blir det med sykkelskifte?

– I utgangspunktet skal jeg skifte sykkel i bunn av bakken, men jeg må se det litt an. Det er vanskelig å si hva som er riktig, det vet jeg nok heller ikke når løpet er ferdig. Man må bare bestemme seg for noe, og ikke tenke mer på det. Jeg taper kanskje for mye på å gå av sykkelen og skifte, sier en usikker Vangstad.

Ellers synes han runden er spennende. Han har registrert at flere ryttere har gått ut for hardt og fått svi for det i etterkant.

Mål

NM: Vangstad tok seg helt ut under NM i Trondheim. (Foto: Kenneth Wikan)

– Jeg synes det er vanskelig å ha et resultatmål, da det er mange ukjente ryttere. Så målet får vel bli å ta ut alt og komme til toppen av Fløyen, sier Vangstad humørfylt.

I dagene etter lagtempoløpet har Vangstad trent i løypen, slappet av og fått behandling. Han føler seg klar for løpet.

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)