Team Sparebanken Sør

Nyheter

FØRST: Ludvik Aspelund Holstad avslutter 2.etappe først (Foto: Jon Anders Grøndahl)

Spennende helg

Denne helgen ble Norges eldste sykkelritt, Roserittet, arrangert. Flere storheter har vunnet løpet tidligere, i år skulle det bli skikkelig spennende. 

Roserittet er et ritt med prolog og to etapper. Og det ble en kjempehelg for de to Sparebanken Sør-rytterne som stilte til start. Mens Eirik Bruland tenkte at rittet ville bli fin trening og ikke stilte på prologen, beit Ludvik Aspelund Holstad godt fra seg og havnet på en tredjeplass.

– Jeg har ikke kjørt et eneste drag på temposykelen i år, så jeg er veldig overrasket over tredjeplassen.

Så var det klart for den første av to fellesstarter.

En seier

– Jeg var veldig aktiv fra starten av og forsøkte å bli med på alt. Etter hvert ble det etablert et brudd som klarte å samarbeide greit og vi fikk mye tid. I den siste bakken støtet jeg, den eneste som klarte å henge på var Kristoffer Ylven Westgaard (Asker CK), sa Eirik Bruland.

– Deretter var det bare å være kynisk, jeg trakk ikke mange meterne mot slutten,  humrer Bruland som dermed sikret seg sin første etappeseier i år.

– Det er vel i seneste laget å få seieren, men det er uansett godt. Det gikk ikke helt som jeg hadde håpet i Birken forrige helg hvor det ble en 7.plass.

To seire

Foran den siste etappen lå Ludvik Aspelund Holstad fortsatt godt plassert i sammendraget.

– Det ble en del taktisk kjøring i dag, både jeg, Westgaard og Ken-Levi Eikeland lå godt plassert. Etter hvert fikk et brudd gå, men Asker CK godt assistert av Eirik Bruland tauet det inn. I den siste bakken angrep Westgaard mens jeg kontret hans angrep og fikk luke. Da begynte det å se lyst i sammendraget, sa Ludvik Aspelund Holstad som dessverre ble hentet, dermed var det duket for massespurt.

– Jeg satt meg bakerst på Team Fixit-toget og angrep først, sier Aspelund Holstad som også fikk årets første seier.

– Jeg slet gjennom vårsesongen, men etter en god sommerferie har det endelig løsnet og formen er god. Jeg kan kjenne igjen formen fra tidligere år, avslutter Holstad.

Dermed havnet han som nummer to i sammendraget og sikret seg den hvite ungdomstrøyen i rittet.

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (823)
2017 (92)
august (11)
juli (8)
juni (11)
mai (18)
april (13)
mars (5)
februar (14)
januar (6)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)