Team Sparebanken Sør

Nyheter

 
BESTE PLASSERING: Aldri før har TSS vært ranket så høyt (FOTO: TSS)

Klatrer 20 plasser på UCI Ranking

Den 8.januar publiserte UCI rankingen som viser resultatene fra 2016. Vi har steget 20 plasser fra sist ranking. Vi er nå det tredje beste sykkellaget i Norge.

– Målet for sesongen er å bli landets nest beste lag, sier sportssjef Atle Kvålsvoll.

Det er UCI rankingen som blant annet bestemmer hvilke fire av de fem norske kontinentallagene som får delta i Arctic Race of Norway i august. I fjor lå Team Fixit.no på femte plass da valget ble tatt i mai, dermed gikk de glipp av sensommer-rittet.

Team Joker Icopal imponerer

Rankingsystemet til UCI er tredelt, en ranking for ryttere, en for lag og en for nasjon. Hvor mange poeng hvert lag får avgjøres av hvilken plassering rytterne havner på. Hovedsakelig i sammendraget eller på endagers-ritt, men det er også poeng hvis man havner blant de tre beste i en etappe på et etapperitt.

Det er én ranking for lagene i WorldTouren, hvor det spanske laget Movistar leder på oversikten som ble publisert 8.januar. Og en ranking for prokontinental- og kontinentallag, denne kalles Europa Tour og ledes av Cofidis som er et fransk prokontinental-lag. Det beste kontinentallaget er HP BTP-Auber 93 også fra Frankrike. Men på en knallsterk andreplass blant kontinentallagene ligger Team Joker Icopal.

– Dette er bra for norsk sykkel. Team Joker sin plassering som det nest beste kontinentallaget er imponerende og utelukkende positivt. Det viser at norske lag også kan hevde seg internasjonalt på en slik ranking. Og Joker er et lokomotiv som det er naturlig å strekke seg etter for oss i Team Sparebanken Sør, sier Atle Kvålsvoll.

Mål for 2017: Sportsjef Atle Kvålsvoll har et klart mål for 2017 (FOTO: TSS)
 

Skal ta flere poeng

I Europa Touren ligger Team Joker som nummer 17, mens Team Sparebanken Sør er nummer 50. Vi har avansert 20 plasser fra forrige ranking da vi var nummer 70. Dette er det beste vi noen gang har vært plassert siden UCI startet med dette systemet på starten av fjorårssesongen.

– Vårt mål for denne sesongen er å få flere poeng enn noen gang tidligere. Det er liten tvil om at Joker er det beste norske laget, men vårt mål er å bli nest beste norske på rankingen, sier sportssjefen.

På den nyeste oppdateringen ligger Team Coop foran oss på 31.plass, mens Team Fixit.no er nummer 55 og Uno-X nummer 62. Dermed er det bare å kjempe for plasseringene når rittene starter i slutten av februar.

I et etapperitt eller et endagers-løp i HC-kategorien, som for eksempel Tour of Norway, får de 40 beste rytterne poeng. I katergori 1-løp som Volta ao Alentejo får de 25 beste poeng. Og i kategori 2-løp, som Sundvolden GP, eller i Norgescup får de ti beste poeng.

Poengene følger rytterne, det vil si at de poengene som Carl Fredrik Hagen tok i fjor for Team Sparebanken Sør nå teller på Team Joker sin gode plassering, ikke på vår.

Det nye systemet er rullerende, noe som betyr at rytternes poeng fra de siste 52 ukene teller, ikke bare poengene fra inneværende sesong slik det var tidligere.

Se UCI Ranking her. (Ved å trykke på lenken forlater du redaksjonelt innhold.)

Kommentarer

Per-ivar@sykkelsenteret.no – 15 jan 2017
Grei forklaring Atle☺ Lykke til med sesongen!
Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (733)
2017 (2)
januar (2)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)