Team Sparebanken Sør

Nyheter

 
Mathias Skjold – ny i TSS-stallen neste sesong, og dermed får laget to gutter fra Grimstad i 2017. (Foto: PRIVAT)

Tour de France og Thor har ”skylden”

Hvis du satser på utholdenhetsidrett og er fra Grimstad, da blir det sykkel. Og om du vil satse høyt, da er Thor Hushovds sitt Team Sparebanken Sør et mål, ikke sant, Mathias Skjold…?

– Jo, du har nok rett i det. Å kunne få sykle på Team Sparebanken Sør, har lenge vært et mål for meg, svarer 20-åringen, den tredje nykommeren på neste års TSS-lag.

Men det var egentlig med ball det startet. Pappa Stein Ove hadde bakgrunn fra håndball og fotball og tok med seg ”junior” inn i ballmiljøene.

– Så forsto jeg raskt at det ikke var noe for meg. Jeg var rett og slett veldig dårlig, sier Mathias uten knussel.

– Og veien til sykkel?

– Det var vel pappa som tok meg med på noen sykkelturer. I tillegg så jeg ganske mye på Tour de France på tv, og så begynte Thor å gjøre det spesielt godt.

Dermed var guttungens idrettsskjebne beseglet, kan du si.
 

Mathias med lillehamringer og Joker på slep… (Foto: PRIVAT)

 

Som tiåring meldte han seg inn i lokalklubben, Grimstad Sykleklubb. Der ble han til ut junioralder da han meldte overgang til naboklubben i Kristiansand, KCK. To sesonger i den blåhvite drakten og foran årets sesong tilbake til modeklubben. Neste år altså i TSS.


Ville sykle på «Thor-laget»

Å få sykle på laget til forbildet Thor Hushovd, det var altså en tidlig ambisjon. Men heller ikke Mathias sin utviklingsvei har vært uten humper…

– Det gikk egentlig bra lenge. Som siste års junior var jeg ganske god og såvidt i samtaler med Team Sparebanken Sør uten at det ble til noe. For store deler av 2014-sesongen ble ødelagt og det uten at jeg visste hvorfor.

– Jeg trente som vanlig, men fikk ikke den ønskede responsen. Først i vår ble det konstatert at det var kyssesyke jeg hadde hatt, og det satt altså lenge i kroppen – jeg merket det spesielt på beina.

I vår begynte det å løsne, og under høstsesongen viste Mathias såpass fin stigning og bevis på sitt talent at TSS var ”på tråden” igjen.


Sykkel både på heltid og deltid…

– Jeg håpet jo etterhvert som jeg gjorde det bra i høst at jeg i det minste kom til å bli kontaktet. Det ble jeg, etter norgescupen i Bergen, hvor jeg gjorde det ganske bra. Så nå ser jeg frem til to sesonger med sykkel på heltid – ja, bortsett fra en liten deltidsjobb – i en sykkelbutikk…

180 centimeter lange og rundt 70 kilo tunge Mathias føler fortsatt at han ikke helt har funnet ut av hvilken type sykkelrytter han er – eller også kommer til å bli:

– Jeg er vel en sånn tålelig bra avslutter, men foreløpig er det tempo jeg er aller best på.
Derfor er det eneste konkrete målet for 2017 knyttet til tempo: Jeg håper at jeg skal gjøre det så bra på NM-tempoen at jeg blir tatt ut til å sykle tempo under VM i Bergen, sier Mathias Skjold. I slutten av måneden drar han til Spania og Alicante-området for å trene i halvannen uke, men ikke sammen med sine nye lagkamerater…

– Jeg avtalte dette med noen ryttere fra Sandnes før jeg fikk tilbudet om å sykle på Team Sparebanken Sør. Så første trening sammen med mine nye lagkamerater blir treningsleiren i februar. Det ser jeg virkelig frem til, sier TSS sin andre Grimstad-gutt.
Og 20 prosent Grimstad i TSS-stallen neste sesong; det synes vel du, Fridtjof Røinås, er ”åkei”…
 

FAKTA

Mathias Skjold
Født: 20.09. 1996
Tidligere klubb: Kristiansands CK
Nåværende klubb: Grimstad Sykleklubb
Resultater denne sesongen:
* 4.plass NM lagtempo
* Seier på Lysebotn – Bryne (15 mils turritt)
* 16.plass NC Bergen
* 6. plass tempo NC Bergen
* 6.plass Roserittet tempo

 

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (733)
2017 (2)
2016 (122)
august (16)
juli (7)
juni (19)
mai (13)
april (19)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)