Team Sparebanken Sør

Nyheter

 
Ny mann på TSS-laget neste sesong. Eirik Bruland får fortsatt bruk for milsluker-egenskapene når han følger i Carl Fredrik Hagens sykkelspor – fra terreng- til landeveissykkel. (Foto: PRIVAT)

Eirik Bruland – allrounder med stor motor

Eirik Bruland drev noen år vekselbruk mellom langrenn og sykkel, valgte så langrenns-satsing før han nå er havnet i sykkel og neste år skal debutere på landeveien, i TSS-drakten.

– I årene fra jeg var 12 til 16 drev jeg med terrengsykkel om sommeren og langrenn om vinteren. Som langrennsløper konkurrerte jeg en god del med Petter Theodorsen, som er den eneste i TSS-laget som jeg visste av fra før, forteller én av de tre nykommerne i Team Sparebanken Sør.

Da Eirik var klar for videregående, ble det NTG på Lillehammer og hundre prosent satsing på langrenn. Etter ferdig skolegang, ble han trukket tilbake til sykkel – hvorfor?

– Flere årsaker egentlig, men viktigst var det at jeg følte jeg hadde brukt noen år på hard satsing uten å få det til som jeg hadde håpet i langrennssporet. Jeg visste at jeg var ganske bra til å sykle. Dessuten hadde jeg registrert at det var utøvere før meg som hadde gått fra langrenn til sykkel – og gjort det bra. Det var med på å motivere meg, ga meg lyst til å prøve, sier 21-åringen fra Kolsås i Bærum.

Årets sesong ble derfor en debutsesong som ren syklist, terrengsyklist:

– Det gikk litt tungt første del av sesongen, men i NM maraton fikk jeg mitt gjennombrudd vil jeg si, med en tredjeplass, sier Eirik. Siden fulgte både seier i Kongerittet og andreplass i Ultrabirken som de to beste resultatene.

 

Eirik på seierspallen – vinner av Kongerittet. (Foto: PRIVAT)


Og hva tenkte han da sportssjef Atle Kvålsvoll ringte og lurte på om landeveissykling i TSS-drakt kunne friste?

– Jeg syntes det var kult at jeg var blitt lagt merke til. Telefonsamtalen med Atle gjorde meg skikkelig gira og ga meg veldig lyst til å være med på dette. Jeg hadde ambisjoner om at gode prestasjoner i terrenget ville kunne åpne for muligheten til å sykle på et godt landeveislag. At sjansen skulle komme allerede etter det første rene sykkelåret, det var overraskende.

Fin bli-kjent-helg i Grimstad

For to uker siden var Eirik sammen med de øvrige Team Sparebanken Sør-rytterne på en helgesamling som både fungerte som sesongavslutning og kick off for 2017. Hvordan opplevde han helgen og møtet med sine nye lagkamerater?

– Det var ei fin helg, og jeg fikk absolutt inntrykk av at det er et veldig godt miljø i laget.

– Hvordan vil du karakterisere deg selv om sykkelrytter?

– Jeg er nok det man vil kalle allrounder; er god i bakker – ikke de aller lengste – har en ganske bra spurt, og så er jeg utholdende. Jeg merket det i år at det var på slutten av rittene jeg var bedre enn de fleste andre.

Stresser ikke med resultatmål

– Men når jeg nå skal debutere på landevei, blir det mye nytt å forholde seg til. Ikke minst å sitte i felt og også kjøre etapperitt.

– Derfor stresser jeg ikke med å sette meg resultatmål. Spesielt første del av sesongen kommer til å bli mye læring for meg. Så får vi se etterhvert hvor mye og hvor fort jeg lærer – og etterhvert også kanskje kan oppnå noen bra resultater, sier Eirik Bruland.

FAKTA
Eirik Bruland
Født: 20. februar 1995
Tidligere klubb:
Team Milslukern og Bygdø IL
Nåværende klubb:
Bærum og Omegn Cykleklubb
Resultater denne sesongen:
* Seier i Kongerittet
* 2.plass i Ultrabirken og 13.plass i Birken dagen etter!
* 3.plass i NM maraton
* 5.plass i Grenserittet


 

 

 

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 1 =    
Alle (733)
2017 (2)
2016 (122)
august (16)
juli (7)
juni (19)
mai (13)
april (19)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)