Team Sparebanken Sør

Nyheter

 
Mens innspurten går i reprise på storskjerm kan et imponerende sterkt og samspilt Norge-lag juble over gull. Fridtjof Røinås i midten med svart hjelm.

VM: Gullgutt fra Sørlandet – Fridtjof gjorde en fantastisk taue-jobb

Kristoffer Halvorsen kopierte Sven Erik Bystrøm (2014) og Kurt Atle Arvesen (1997) – ble verdensmester i U23. Bak gullgutten sto et fantastisk samkjørt norsk lag hvor ikke minst TSS sin Fridtjof Røinås gjorde en kjempejobb.

Kristoffer Halvorsen – Norges gjennom tidene tredje U23-verdensmester.


– Fridtjof fortalte meg før rittet at han følte seg i meget godt slag. Det beviste han virkelig ved å ta den lengste taue-jobben. Jeg er rett og slett imponert over det han presterte. Også måten han takler oppgaven han blir tildelt. Både under VM og tidligere i høst i  Olympia-touren fikk han hjelperytter-oppgaver og utførte dem uten å mukke. Han viser en lojalitet som er mye verdt, sier Fridtjofs personlige trener, Lorents Aasvold – vel vitende om at eleven hans selv sitter med sterke avslutnings- og spurtegenskaper.
 

Fridtjof Røinås – suveren lagspiller!

«Mission completed»

– Det er kult å være med på dette. Vi er verdensmestre, altså, sa Fridtjof til TV2 noen minutter etter målgang.

Etter at de første feiringene hadde lagt seg, var det fortsatt en meget blid Røinås vi telefonpratet med:

– Dette ble jo så bra som det kunne få blitt. Vi fikk verdensmesteren. Fullklaff med opplegget. Mission completed, kan du si.

Kaotisk i starten

– Hvordan opplevdes ryttet fra innsiden?

– I starten var det ganske kaotisk. Det satt en god del ryttere i feltet som ikke er vant til å kjøre slike ritt. Vi valgte å sitte langt fremme for å være trygge og unngå å bli involvert i uhell.

– Jeg gjorde et par forsøk på å komme avgårde, men merket fort at vi ble godt passet på. Vi har et så sterkt lag at de andre gode lagene hele tiden voktet på oss. Hvis mine forsøk skulle ha lyktes, måtte det vært med noen ryttere fra de sterke nasjonene. Det var ingen slike karer som ville være med.

Var redd de tok for tidlig ansvar

Norge vant gull, og Norge-laget leverte en gylden lagprestasjon. I likhet med Dag Otto Lauritzen på TV2 var trener Lorents underveis litt urolig for at det norske laget skulle ha tatt ansvar litt for tidlig:

– Men med fasiten i hånd, er det jo bare å si at dette var optimal lagkjøring. Jeg er forresten litt overrasket at det ikke kom flere forsøk på støting mot slutten. Farten var kanskje så stor at det ikke var lett å prøve i ei slik løype. Dessuten stolte sterke lag som Italia og Tyskland og kanskje også Frankrike på at de hadde nok spurtstyrke til å vinne dersom det ble et stort felt samlet mot mål, kommenterte Lorents.

Velsmurt maskin

Det norske laget kjørte som en velsmurt maskin. Én etter én gjorde guttene jobben sin. Henrik Evensen først. Så overtok Fridtjof grovarbeidet. Han tauet på feltet som ti kilometer før målgang tok igjen en utbrytergruppe.

Norge i kontroll. Her med Fridtjof aller fremst.

Fridtjof ga seg ikke med det. Han hadde mer krefter til bruk for laget. Fra TV-bildene kunne vi se at han tok drøye uttak av ressursbanken helt til det var nærmest tomt, omtrent syv kilometer til mål.

Så var det en fransk kvartett som tok initiativ. Norge-kvartetten ”som var igjen” satt våkne med og sendte Ole Forfang frem i tet for å gjøre grovjobb – frem til omtrent to kilometersmerket. Anders Skaarseth var neste grovarbeider, og til slutt satt mester ”Doffen” Halvorsen fra Kristiansand igjen med Amund Grøndahl Jansen. Det var akkurat nok.
 

”Alle har en del i gullet”

Alle de seks norske rytterne gjorde en flott jobb på veien mot gullet:

– Det er det som er så gøy; alle har bidratt mye, og alle har sin del i gullet, sa Fridtjof – så vidt ferdig med den første runden med gull-feiring. Sjampis er så langt ikke med på feiringen. I VM-landet er ikke alkohol tema.

– Vi får se hva det blir til etterhvert. Gullprestasjonen er i alle fall så stor at det er grunn til å feire skikkelig, synes Fridtjof. Vi holder med ham i det!

Om det skulle bli lite med sjampisfeiring i VM-byen, blir det enda mindre med søvn i natt: Flyet hjem til Norge letter klokken seks i morgen tidlig. Avgang fra hotellet, 03:00…

Norske plasseringer:

1) og verdensmester: Kristoffer Halvorsen
5) Amund Grøndahl Jansen   – samme tid
64) Anders Skaarseth –  00:11 bak
72) Ole Forfang           – 00:27 bak
74) Fridtjof Røinås     – 00:27 bak
Henrik Evensen         DNF

Like glad som mesteren – jubler over gullet, f.v. Ole Forfang, Amund Grøndahl Jansen og Anders Skaarseth.Resultatene finner du her:

http://www.procyclingstats.com/race/World_Championships_U23_-_Road_Race_2016

 

Kommentarer

Spam kontroll: 4 + 3 =    
Alle (733)
2017 (2)
2016 (122)
august (16)
juli (7)
juni (19)
mai (13)
april (19)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)