Team Sparebanken Sør

Nyheter

 
Fridtjof Røinås – klar for VM-kjøring i morgen.

U23-VM: Offensiv kjøring – varmt, men ikke vindfullt

I morgen skal Fridtjof Røinås og hans norske lagkamerater ut i ei litt spesiell fellesstart-løype.

– Det skal kjøres i ei rundløype på knapt 14 kilometer, og slik kan det sammenlignes litt med de kermesse-rittene vi pleier å kjøre i Belgia, sier Team Sparebanken Sør-sportsdirektør Sebastian Kvålsvoll.

 

 
Sebastian Kvålsvoll   Lorents Aasvold


– U23-rittene er ekstremt vanskelige å spå utfallet av. Det ender ofte opp i smått kaotiske ritt, sier Lorents Aasvold, som har treneransvaret for Fridtjof Røinås, TSS sin mann på Norge-laget.

Mens seniorene i sin fellesstart skal ut på ei lang sløyfe før rundene, er det altså bare runder for U23-rytterne. Kermesse-sammenligningen har ”Sebbe” gjort:
– Det blir som et slags gateritt og er teknisk utfordrende, tilføyer ”Sebbe”

Varmen er en faktor

Varmen kommer også til å spille en rolle i morgen. Så langt har man hatt temperaturer opp mot 40 grader i Doha, og det er selvsagt ikke noe flesteparten av rytterne er vant med:

– Det er veldig individuelt hvordan man takler varmen. Våre ryttere har i alle fall vært tidlig på plass i Doha, og slik bør de være godt akklimatisert. En del av tilvenningen har vært væskeinntak. Under rittet blir et naturligvis veldig viktig å ta til seg nok væske. Vår kostholdsekspert og inntil årets sesong også rytter, Morten Mørland, har snakket mye med Fridtjof om dette, forteller Lorents. Han har følelsen av at eleven på alle måter er godt forberedt til morgendagens kraftprøve.

Vanskelig å kontrollere

Så med morgendagens ”rundbaneritt” – ikke mye sidevind å bekymre seg for der – blir det spennende å se hvilken taktikk de forskjellige lagene legger opp til:

– Vi kan absolutt regne med at det blir kjørt offensivt og med en god del bruddforsøk. I U23 kjører man med seksmannslag, og det gjør det naturligvis vanskeligere å kontrollere et stort felt enn om man hadde hatt nimannslag, som seniorene har, sier ”Sebbe” og legger til:

– Hvis du forsøker å holde et felt samlet fordi du mener å sitte med de beste spurt-kortene, kan du ende opp med et lag som er helt ”kokt” når det står igjen et par mil.

Det norske laget

består i tillegg til vår egen Fridtjof av Kristoffer Halvorsen (kaptein og definitivt i favorittgruppen), Amund Grøndahl Jansen, Anders Skaarseth, Ole Forfang og Henrik Evensen.

Slik ser U23-løypa ut…

 

Kommentarer

Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (733)
2017 (2)
2016 (122)
august (16)
juli (7)
juni (19)
mai (13)
april (19)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)