Team Sparebanken Sør

Nyheter

Fridtjof Røinås kom seg på smått uforståelig måte unna en massevelt tidlig på dagens etappe i Nederland. (ARKIVFOTO: CHARLY VÉLO PHOTOS)

”Fryktet et lite øyeblikk at VM røyk”

Det norske U23-landslaget gjør denne uken viktige VM-forberedelser ved å kjøre Olympia’s Tour i Nederland. For Fridtjof Røinås holdt det på å gå riktig ille tidlig på dagens etappe:

– Vi hadde vel kjørt ca. 15 kilometer da en hel mengde ryttere deiset i bakken. Det begynte å smelle rundt meg, og et lite øyeblikk fryktet jeg for VM-deltagelsen. Men heldigvis klarte jeg å unngå velt. Hvordan jeg unngikk å gå i bakken, det skjønner jeg egentlig ikke, forteller Fridtjof på telefonen fra Assen.

Sykkelen hel-kræsjet

Det som ikke gikk så bra med, var sykkelen. Begge hjulene og rammen ble så ødelagt at det ikke var mulig å sykle videre på den:

– Jeg ble stående å vente lenge før jeg fikk en reservesykkel. Servicefolkene sier de kanskje kan tape sammen sykkelen min slik at jeg kan bruke den i fortsettelsen. Jeg håper virkelig det. Det er noe helt annet å være avhengig av en annen sykkel enn din egen, uansett hvor god den måtte være.

Masseveltet preget rittet

Den heftige velten gjorde at mange ryttere ble hindret, og flere måtte vente på reserveutstyr; velten avgjorde på mange måter rittet:


– Velten delte feltet i to, og ganske kort tid etter, kom en gruppe på 25 seg av sted. Gruppen ble redusert til 11 før de kom til mål, men det var med god avstand til oss som havnet bakpå på grunn av massevelten.

For Fridtjof ble det en tøff utfordring å komme seg opp til den store gruppe nummer to. Det klarte han, og i det feltet kjørte Norge-guttene godt, synes Fridtjof:

– Vi var med å prege det som skjedde i feltet vårt, kjørte offensivt og bra. Jeg synes det var godt å merke med tanke på fortsettelsen. Vi har beina i allefall, så får vi håpe at utenforliggende årsaker som massevelt ikke hindrer oss i de neste etappene og at det bra laget vi har også vil vises på resultatlisten.

Hjemmeseier

Jan-Willem van Schip (Baby Dump-Join-s De Rijke) sørget for hjemmeseier til Nederland. Tre nordmenn satt i gruppe 2, Kristoffer Halvorsen (Team Joker Byggtorget) ble den beste med 14.plass.

Alle resultatene finner du her:

http://www.procyclingstats.com/race.php?id=165462

To etapper i morgen

I morgen fortsetter olympiaturen med to etapper; først en individuell tempo, deretter en 12 mil lang fellesstart. Rittet avsluttes på søndag.

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (733)
2017 (2)
2016 (122)
august (16)
juli (7)
juni (19)
mai (13)
april (19)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)