Team Sparebanken Sør

Nyheter

Herman Dahl, grunn til å være fornøyd med en plass blant topp-10 i sesongavslutningen. (Arkivfoto: MORGANE BEZANNIER)

Sesongfinale: Sterkt av Herman, god lagkjøring

– Vi kjørte godt som lag, var offensive og forsøkte oss med støtinger. Jeg er ganske fornøyd med egen innsats, men når du kjører for seier, er du ikke 100 prosent fornøyd med å bli nummer åtte.

Herman Dahl vant fjorårets siste ritt, i Belgia, men det var et ritt som ikke var av samme kvalitet som dagens Gooikse Pijl med 26 lag og mange veldig sterke ryttere, flere med profflag-bakgrunn. Vinneren  Aidis Kruopis (30) var én av dem.

Dagens 198 kilometer lange ritt var ventet å bli en heftig affære med støtinger og tøff kjøring hele veien. Helt slik ble det ikke. Én av årsakene til det var at det under rittet kom noen heftige regnskyll, noe som gjorde veibanen glatt og vanskelig:
 

Preget av regnet

– Regnet preget utvilsomt det som skjedde, sier sportsdirektør Stian Remme (bildet).
– Det var offensivitet og støtinger i starten. Det gikk ganske tidlig et brudd med 12 ryttere. Vi satt ikke der; det burde vi ha gjort – selv om det var mange lag som manglet folk i bruddet, og feltet ikke lot utbryterne få mer enn et drøyt minutts forsprang. Feltet hadde full kontroll, og rundt fire mil før mål ble da også utbryterne hentet, forteller Stian.

Gooikse Pijl ble kjørt som et ”runde-ritt”, ni stykker på drøyt 22 kilometer. Etter at 12-mannsbruddet var kjørt inn, tok TSS-guttene mange initiativ til å ”kjøre sykkelløp”, som de gjerne uttrykker det når de er på hugget:

Var med på notene

– Vi var virkelig med på notene. På de to siste rundene lå vi godt plassert, og på sisterunden var Fridtjof (Røinås), Trond Håkon (Trondsen) og jeg med i en 15-mannsgruppe som kom løs. Det varte ikke lenge før vi ble kjørt inn. I hovedfeltet satt det flere skikkelig sterke lag, blant andre Verandas Willems, som fikk både vinneren og tredjemann.

VM-tanker og kjedetrøbbel

– Og hva med finalen, Herman?

– Vi skulle egentlig kjøre for Fridtjof. Men da regnet kom og gjorde veibanen glatt og litt skummel, ville ikke Fridtjof risikere alt med tanke på VM som han skal kjøre. Da var det Trond som skulle få hjelp, men han fikk kjedetrøbbel, og da var det jeg som måtte gjøre det beste ut av det.

At det ble en topp-ti-plass (beste norske rytter), er det god grunn til å plassere på plusskontoen:

Lite som mangler på helt topp

– Vi skulle vært med i 12-mannsbruddet, uansett om det viste seg å være et ufarlig brudd. Med Hermans åttendeplass og solid lagkjøring, kan vi si oss fornøyd. Å bli en riktig god sykkelrytter krever tålmodighet og å gå trappetrinn for trappetrinn. Det er ikke så mye som mangler på at vi kan få flere enda bedre resultater i slike ritt, oppsummerer Stian – og Herman er alt annet enn uenig:

– Jeg synes absolutt at vi har hatt god utvikling fra i fjor – både enkeltryttere og som lag. Med en skikkelig god treningsvinter, tror jeg neste sesong kan komme til å bli veldig bra.

PS1!
Tre av TSS sine syv ryttere i dag ble offer for en helt tullete bilparkering. En bil sto midt i veien og på et sted hvor løypa var veldig smal. Dermed ble det en splitt i feltet da rytterne måtte manøvrere seg rundt den uventede hindringen. Andreas (Vangstad), Carl Fredrik (Hagen) og Åge (Ljøstad Nilsen) ble sittende bak splitten og kom seg aldri opp til førstegruppen.

PS2!
Team Sparebanken Sør-rytterne som har vært i aksjon i Belgia den siste uken får i kveld anledning til å sette en sosial sluttstrek på sesongen i Brussel før hjemreisen til Norge mandag. Én av rytterne mangler; Fridtjof Røinås dro etter dagens løp for å slutte seg til resten av U23-landslaget. U23-rytterne skal bruke Olympia’s Tour – et seksdagers etapperitt i Nederland, tirsdag til neste søndag – som VM-oppladning.  
 

TSS-plasseringene:

 8) Herman Dahl                  
33) Trond Håkon Trondsen
38) Kristian Aasvold
47) Fridtjof Røinås

Alle fire med samme tid som vinneren

93) Andreas Vangstad
94) Carl Fredrik Hagen
97) Åge Ljøstad Nilsen

Disse tre kom 09:11 bak vinneren

Resultatene finner du her:

http://www.procyclingstats.com/race/Gooikse_Pijl_2016

 

Kommentarer

Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (730)
2016 (121)
august (16)
juli (7)
juni (19)
mai (13)
april (19)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)