Team Sparebanken Sør

Nyheter

Herman Dahl vant fjorårets siste ritt. Klarer han å kopiere bragden i morgen?

Sebastian Kvålsvoll: ”Her blir det hardkjør hele veien”

– I GP Isbergues sist søndag var det med mange proffer, og da ble det et ritt med enkelte rolige perioder. I morgen kan det fort bli hardkjør hele tiden.

Det tror sportsdirektør Sebastian Kvålsvoll (bildet) foran Gooikse Pijl – et knapt 20 mil langt ritt i belgiske Flandern. Rittet er sesongens siste for Team Sparebanken Sør-rytterne. Det handler om å gjøre det med stil. I fjor avsluttet Herman Dahl TSS-sesongen med å vinne i Belgia.

 

– Herman sykler ofte godt i Belgia, og profilen på de siste tre kilometerne er en profil som passer ham godt. Det gjelder bare å være med over den skarpeste bakken for siste gang. Skal du ha sjanse til å være med å kjempe om pallplass, må du det, sier ”Sebbe”.


Ni runder på 22 km

Morgendagens ritt kjøres med to mil innledende for så å trå i gang med ni runder à 22,3 kilometer. Løypeprofilen avslører tre-fire reale bakker – ”knekkere”, vil kanskje rytterne si.
– Klassiske bakker for ritt i Flandern, kommenterer Sebbe.

-Hvordan vil du oppsummere uken i Belgia, hvor TSS-guttene har kjørt to kermesse-ritt?

Meget god lagkjøring

– Lagmessig har de kjørt så godt som jeg aldri har sett tidligere.

– Likevel er det ikke blitt belønnnet med pallplasseringer –Trond Håkons femteplass på torsdag er den beste. Hvorfor?

– Det er vel en kombinasjon av litt uflaks og ikke helt ”ha dagen”. Men vi har vært veldig nær ved å kjempe helt i toppen. Guttene er veldig innstilte på å fortsette det gode lagsamarbeidet de har vist den siste uken; så får vi se om vi også har marginene på vår side, sier Sebastian Kvålsvoll.

PS!
Gooikse Pijl kjøres i morgen for 13. gang. Av de 36 pallplassene er det bare seks som er kapret av ikke-belgiere, to er norske: Vegard Robinson Bugge vant i 2013, og Krister Hagen kom i fjor på tredjeplass.

Runde-profil og slutt-strekket


 

Kommentarer

Spam kontroll: 4 + 3 =    
Alle (730)
2016 (121)
august (16)
juli (7)
juni (19)
mai (13)
april (19)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)