Team Sparebanken Sør

Nyheter

Andreas Erland kan godt koste på seg et smil etter dagens ritt i Belgia. (ARKIVFOTO: Tore Sæther)

”Sesongbeste for meg? Tja, var nok det”

I et såkalt kermesse-ritt med flere worldtour-lag på plass med sterke mannskap presterte Andreas Erland årsbeste. For 16.plassen kan vel ikke beskrives anderledes, Andreas?

– Jo, det må det vel være. Fordi nivået på feltet var sinnsykt høyt. Det var knallhardt kjør og støtecup nesten hele tiden. Riktig hardt, men veldig gøy fordi hele laget kjørte godt og var med på det meste som skjedde, forteller TSS sin bestemann i Belgia i dag.

Dagens ritt, Textielprijs Vichte, er et rundebaneritt som ble kjørt 14 runder à 12,5 kilometer (til sammen 175 kilometer). Løypeprofilen har ikke mange krevende bakker, men mange små stigninger som koster krefter.

Trond Håkon Trondsen satt en god stund i front sammen med syv-åtte mann:

47 kilometer i timen i snitt!

– Det var både tre fra Lotto Soudal og et par fra Etixx-Quickstep. Vi samarbeidet forsåvidt ganske bra. Likevel kom det opp en del ryttere til gruppen vår da det sto igjen tre runder. Etter nok en runde kom det enda flere opp, blant dem Andreas (Erland) og Calle (Hagen). Det var støtinger hele veien, og farten var veldig høy – rundt 47 km/t. Proffene bruker dette mest som trening og er ikke redde for å virkelig kjøre fort. Jeg klarte å være med helt til mot slutten, brukte masse krefter, men i finalen hadde jeg ikke mye å spurte med. God trening var det i alle fall, og formen føles god, sa Trond Håkon.

Avslutte med stil

Etixx-Quickstep-rytteren Julien Vermote rykket seg løs og kom solo til mål. Et kolossalt kobbel fulgte 15-20 sekunder bak i en spurt som gikk nedover:

– Det gikk nesten på livet løs. Farten var sikkert rundt 70 kilometer i timen. Litt skummelt rett og slett når det er så mange som er med. Selv om det ikke var noen ”fare” for at Erland kunne true de beste i kampen om en pallplass, så er jeg godt fornøyd, smiler humørsprederen fra Kristiansand og legger til:

– Selvsagt er det alltid gøy å gjøre det godt, uansett når i sesongen det er. Men det er noe spesielt med å avslutte en sesong med stil, og det har vi i laget tenkt å gjøre.

Herman vant i fjor

På torsdag skal TSS-guttene ut i nok et kermesse-ritt – det samme rittet som var lagets siste i fjor og som Herman Dahl vant. I år settes absolutt sluttstrek på søndag i Gookse Pijl, også det i Belgia, og et ritt som er rangert på samme nivå som sist søndags Grand Prix d’Isbergues i Frankrike.

PS!
Hyggelig Team Sparebanken Sør-nyhet før starten på dagens ritt: Fridtjof Røinås er tatt ut på VM-laget som skal kjøre fellesstart i U23-klassen.

TSS-plasseringene:
16) Andreas Erland               
19) Trond Håkon Trondsen   
36) Herman Dahl
46) Carl Fredrik Hagen
81) Kristian Aasvold
141) Fridtjof Røinås
Alle disse 23 sekunder bak vinneren
145) Åge Ljøstad Nilsen        – 00:50 bak
Andreas Vangstad                 – fullførte ikke

Resultatene kan du se her:
ttp://www.thechainstay.com/bicycle-racing-in-belgium-guide-help/kermis-guide-to-finding-bike-races-in-belgium/

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (730)
2016 (121)
august (16)
juli (7)
juni (19)
mai (13)
april (19)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)