Team Sparebanken Sør

Nyheter

 
Fridtjof Røinås (t.h.) ble feid i bakken av en annen rytter og mistet dermed en god sjanse til topp sammenlagtplassering. Carl Fredrik Hagen hadde all grunn til å være fornøyd. (Arkivfotos: Tore Sæther)

“Det gjør mest vondt i hodet”

Fridtjof Røinås lå på tiendeplass i sammendraget foran siste etappe i Ronde de l’Oise, var kjempetent på å kjempe om sammenlagtseieren, men endte i asfalten.

– Jeg satt i feltet og på en måte ladet kanonen. Jeg var kjempeklar for å gå for sammenlagtseieren. Følte at sjansen var ganske god, sa Fridtjof som startet dagen med 14 sekunder å ta igjen. Men rittet var over for Grimstad-gutten før avslutningsetappen var halvkjørt.

Ble feid over ende

I dag var det til dels ufyselige værforhold med regn og (side)vind og glatt asfalt. Kanskje var det siste grunn til det som skjedde:

– I en venstresving var det en rytter som  skled ut og tok med meg og noen flere i fallet. Jeg fikk ødelagt den ene pedalen. Servicebilen lå foran siden Petter (Theodorsen) satt i brudd, så jeg fikk ikke service. Jeg kjørte kanskje et par mil, men skjønte at det var game over for meg.

– Jeg slo meg litt i fallet. Likevel gjør det mest vondt i hodet. Jeg var så oppsatt på å fighte om denne rittseieren og følte meg pigg nok til det. Så skjedde altså dette. Kjipt, men slikt skjer i sykkel, sa en nøktern, men veldig skuffet Fridtjof.

Klinte til i bakke

Med Fridtjof tidlig ute, sto Carl Fredrik Hagen frem som den fremste TSS’er på dagens etappe.

– Det ble jo et løp med mye støting, og i slike ritt er det ikke så lett å vite hvilke støt og brudd man skal la gå og hvilke man absolutt bør henge på, sa Calle. Han hadde all grunn til å være fornøyd med at han “leste riktig” og var med på å skape det avgjørende bruddet.

To mann lå aller først og foran Calles lille gruppe. I den ene av finalerundens to skikkelige bakker – ikke mer enn 800 meter lang, men med 13 prosents stigning på det verste og 11 prosent i snitt:
 

Full gass oppover på storeskiva

– I nest siste forsering av bakken, bestemte jeg meg for å gjøre et helhjertet forsøk. Jeg klinte til og fire andre hang seg på. I den siste runden tok vi igjen de to som lå aller fremst.
– Feltet var bare 30-40 sekunder bak. Adrian Aas Stien (Joker) og jeg gjorde et forsøk på å stikke, men fikk ikke nok forsprang. Joker satt også med Bjørn Tore Hoem med vinnersjanser totalt, så han og Adrian Stien måtte kjøre. Jeg følte jeg hadde en god posisjon på hjulet til Bjørn Tore da spurten begynte. Likevel ble jeg “dyttet” ut av posisjon og var ikke sterk nok til å ta igjen i en spurt som gikk litt nedover. Hadde de siste meterne gått oppover, tror jeg at jeg kunne ha tatt etappen. Så god kjentes kroppen, sier Calle – med all grunn til å være fornøyd med en sjetteplass i dag og syvendeplass i sammendraget, 15 sekunder unna sammenlagtseier.
 

Text here…


Vi er absolutt med i tetskiktet

Også sportsdirektør Stian Remme (bildet) sier seg fornøyd med sitt lag i l’Oise-rittet:

– Vi har folk i topp-10 på alle etappene (Fridtjof, Herman og Calle) og Calle på syvendeplass sammenlagt. Jeg føler vi har et bra lag som kan dekke det meste – både bakker og spurter.

– I dag var det synd at Fridtjof gikk i asfalten og ødela sine sammenlagtmuligheter. Ekstra ille når dette var en etappe som skulle passe Fridtjof godt. Uhell hører med, og det er selvsagt ikke lett å si hvordan det kunne ha gått om han hadde unngått velten. Men synd var det, sier Stian og roser hele laget for angrepsvilje og offensiv kjøring.
 

TSS-plasseringene:

6)  Carl Fredrik Hagen         – samme tid som etappevinneren
13) Herman Dahl                  – 00:23 bak vinneren
28) Åge Ljøstad Nilsen         – 00:23 bak
31) Petter Theodorsen        – 00:23 bak
Andreas Vangstad     – brøt etter velt
Fridtjof Røinås           – brøt etter velt

Sammenlagt endte Calle på  syvendeplass, Herman ble nummer 19, mens Petter og Åge kom på henholdsvis 52. og 54. plass.
 

Resultatene finner du her:

http://www.procyclingstats.com/race.php?id=164644

 

 

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (678)
2016 (69)
juni (12)
mai (13)
april (19)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)