Team Sparebanken Sør

Nyheter

 
Fridtjof Røinås har all grunn til å være fornøyd med åpningen av Ronde de l’Oise. (Arkivfoto: Tore Sæther / TSS)

Fridtjof nær etappeseier i Ronde de l’Oise

Fridtjof Røinås bekreftet i dag sin gode vårsesong med sterke franske plasseringer. Åpningsetappen i Ronde de l’Oise var ti meter for kort til at det ble etappeseier nummer to.

Åpningen av dette franske firedagersrittet gikk i ganske sterk varme:

– Selv for en fra Grimstad som er vant med godvær og varme, var dette ganske uvanlig. Vi er vant til helt annet og kaldere vær i de franske etapperittene vi kjører første del av sesongen, konstaterer Fridtjof.

Men om temperaturen var litt uvant, var typen ritt temmelig lik andre franske etapperitt på dette nivået: Full gass hele tiden, massiv “støtecup” hvor alle bruddforsøk måtte betraktes som farlige.

Det første alvorlige rykket kom etter syv-åtte mil, og i gruppen som telte 15-16 ryttere, der satt Røinås.

Bare fem-seks ville jobbe

– Vi var riktignok ganske mange, men ikke mer enn fem-seks stykker av oss som tok ansvar for å forsøke på å få bruddet til å gå helt inn. Jeg brukte kanskje litt vel mye krefter, og da fem mann bestemte seg for å stikke, da klarte jeg ikke å henge med.

– Jeg trodde det hele var avgjort. Likevel tauet jeg på resten av bruddet i håp om å ikke tape alt for mye i sammendraget. Da vi var ca. 500 meter fra mål, oppdaget jeg at tetgruppen hadde stoppet litt opp. Jeg bestemte meg for å kline til, tenkte at selv om det var langt til mål, så var det verdt å prøve. Om jeg ble nummer seks eller 15, så spilte det liten rolle.

Etappen ti meter for kort

– Jeg fikk opp ganske god fart og tok igjen alle så nær som han Rabobank-fyren (Martijn Budding). Selvsagt litt kjedelig å ikke ta etappen. Ti meter etter mål var jeg forbi ham, så det manglet ikke mye.

– Nå litt etterpå, så må jeg likevel si meg fornøyd med andreplassen. Jeg tror dette feltet er det sterkeste av dem vi har møtt i de franske rittene i år, sier Fridtjof.

Morgendagens etappe?


– Den er nok ganske lik dagens, men adskillig lengre – 21 mil, mot dagens 13 og en halv. Helt greit for meg det. En del bakker blir det; jeg liker dem ikke, men i den formen jeg er nå, går det tydeligvis bra oppover, sa Fridtjof Røinås; han hadde all grunn til å være fornøyd. I morgen får han også kjøre i trøye:

– Vet ikke om jeg får den hvite eller den grønne. Gøy å kjøre i en av disse trøyene blir det uansett.

PS!
Dagens andreplass er Fridtjofs andre pallplass i Frankrike i år. Den første kom i april, i Loir et Cher. Der vant grimstadgutten tredjeetappen – og ble nummer fem sammenlagt. I Normandie i mars tok Fridtjof fjerdeplass på åpningsetappen, og i Tour de Bretagne ble han nummer fem på sisteetappen. Fridtjof ser ut til å ha knekket et slags fransk kode…

 

TSS-plasseringene:

2)    Fridtjof Røinås
21) Herman Dahl
65) Åge Ljøstad Nilsen
66) Petter Theodorsen
71) Carl Fredrik Hagen
95) Andreas Vangstad

Når bonussekundene er utdelt og stillingen i sammendraget klar, da er Fridtjof fire sekunder bak lederen. De øvrige fem TSS-karene er ti sekunder bak.
 

 

Nederlenderen Martijn Bedding fra Rabobank sitt rekruttlag var den eneste som slo Fridtjof Røinås i dag.

Resultatene finner du her:

http://www.directvelo.com/actualite/51256/ronde-de-l-oise-et-1-classements

 

Løypeprofilen for etappe nummer to

 

Kommentarer

Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (678)
2016 (69)
juni (12)
mai (13)
april (19)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)