Team Sparebanken Sør

Nyheter

 
Kart over deler av førsteetappen i TSS-guttenes neste franske etapperitt et område som Atle Kvålsvoll kjenner spesielt godt.

Etapperitt i sjefens gamle løyper

Torsdag stiller TSS med seksmannslag i firedagersrittet Ronde de l’Oise, et ritt som går i sportssjefens gamle treningsløyper:

– Ja, dette er terreng som jeg kjenner svært godt fra min tid som rytter i Frankrike, forteller Atle Kvålsvoll (bildet), Team Sparebanken Sør sin sportslige leder.

Og hva er det som venter våre seks gutter?

– Det er på ingen måter noe fjell-løp. Løypeprofilene går opp og ned hele tiden.  Det blir etapper med stor fart, mye støting og med sjanse for sidevind. Her gjelder det å virkelig være på hugget, hele tiden, en situasjon som rytterne våre nå etter hvert er blitt vante til med erfaring fra mange etapperitt i Frankrike.

Trener Lorents kjørte rittet I 2012

Team Sparebanken Sør har én gang tidligere kjørt dette rittet som foregår nordøst for Paris, i området rundt den verdenskjente travbanen Chantilly. For fire år siden endte en av dagens TSS-trenere, Lorents Ola Aasvold på 46. plass i sammendraget, men bare 35 sekunder bak rittets vinner.

L’Oise-rittet har samme UCI-klassifisering, 2.2., som de andre franske etapperittene TSS-guttene etter hvert er blitt kjente med – Normandie, Bretagne og Loir et Cher. 

TSS-sekstetten

– Vi kjører dette rittet for å bekrefte og gjenta de gode prestasjonene fra Loir og Bretagne. I tillegg er dette en god gjennomkjøring foran NM-uka i Bodø som innledes 19. juni, sier Atle Kvålsvoll. Han mønstrer følgende seks til l’Olise-rittet:

 

Fra venstre: Åge Ljøstad Nilsen, Herman Dahl, Andreas Vangstad, Fridtjof Røinås, Petter Theodorsen og Carl Fredrik Hagen.

Og slik ser løypeprofilen på førsteetappen ut:

Text here…

PS!
Samtidig med avslutningen av rittet i Frankrike arrangeres norgescup (søndag) og gateritt (lørdag) i Sandnes. I norgescuprittet kjører fortsatt Trond Håkon Trondsen i gul ledertrøye. Med seg på laget har han de øvrige TSS-rytterne som ikke kjører i Frankrike; Kristian Aasvold, Andreas Erland og Christian Kaggestad.

Kommentarer

Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (678)
2016 (69)
juni (12)
mai (13)
april (19)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)