Team Sparebanken Sør

Nyheter

 
For lite samarbeid i et brudd, dermed mistet Kristian Aasvold en gylden sjanse til topp sammenlagtplassering i Fredsrittet.

Kristian nær en topp sammenlagtplass

Kristian Aasvold satt i åttemanns-brudd som på det meste hadde to minutters forsprang til feltet. En topp-plassering i Course de la Paix var innenfor rekkevidde.

Men muligheten forsvant fordi det var for få i bruddet som var villig til å kjøre. Kristian forteller:

– Det var bare én av rytterne som før dagens etappe lå topp-10. Han var selvsagt villig til å kjøre. Hadde vi klart å holde forspranget helt til mål, ville han vunnet sammenlagt og jeg blitt nummer to.

– Men når vi bare var tre-fire stykker som ville være med å dra – resten tenkt mest på etappen og etappeseier – da ble det for tungt å holde unna, spesielt fordi avslutningen foregikk i motvind.

 

 

Kristian tar føring i bruddet, men det var lite hjelp å få…

For få ville kjøre hardt i bruddet

På dagens avsluttende etappe av Fredsrittet i Tsjekkia kom det av gårde et brudd på 20 ryttere. Der satt i tillegg til Kristian også Trond Håkon (Trondsen) og Ole Forfang (Team Joker). De to jobbet hardt for at Kristian skulle få så billig reise som mulig, så lenge som mulig.
Brudd-gruppen ble stadig mindre, og etter hvert ble det altså åtte mann som satt igjen, og bare Kristian av Norge-rytterne.

Men når det var så få som var villig til å kjøre, ble bruddet tatt igjen syv kilometer før mål. En belgier kom seg løs og vant med noen meter foran spissen på feltet hvor Markus Hoelgaard satt aller fremst og altså ble toer på etappen.


Beviste fjellstyrke

Lorents Aasvold (bildet), trener for begge de to TSS-rytterne, oppsummert U23-rittet for sine gutter slik:

– Trond Håkon var uheldig med velten på første etappe. Han slo seg såpass kraftig i halebenet og fikk strålinger nedover beina slik at han ikke fikk full trøkk på pedalene. Synd, men han fikk derfor ikke vist sitt riktige nivå. Vi må få en fysioterapeut til å se på ham når han kommer tilbake til Trondheim.

– Når det gjelder Kristian så var det som skjedde i Tsjekkia på det jevne, men absolutt positivt, ikke minst med tanke på sykdom og relativt kort treningsperiode etter at han ble frisk.
– Han beviste disse dagene at han har noe å gjøre i dette selskapet, selv om det er verdenseliten blant U23-ryttere som var med, og han også neste sesong kjører i U23-klassen. Jeg kan ikke skjønne annet enn at han har gode sjanser for å bli uttatt til neste U23-oppdraget, Valle d’Aosta, som til og med er et rent fjell-ritt. Jeg ser ikke seks mann som står foran ham til å bli uttatt i dette rittet, sier storebror og trener Lorents. Og Kristian selv:

Håper på flere sjanser

– Jeg er i alle fall i bedre form enn før i denne sesongen, selv om det ikke betyr all verden. Jeg håper at jeg kan bli uttatt også til Valle d’Aosta, rittet som jeg landslagsdebuterte i for ett år siden, men som jeg på grunn av magetrøbbel måtte stå av allerede på andreetappen.

Valle d’Aosta kjøres fra 12. til 17. juli, mens Tour de l’Avenir, U23-rytternes Tour de France, kjøres fra 20. til 27. august.

Resultater Fredsrittet finner du her:

http://www.procyclingstats.com/race.php?id=164627

 

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 3 =    
Alle (678)
2016 (69)
juni (12)
mai (13)
april (19)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)