Team Sparebanken Sør

Nyheter

Petter Theodorsen kjørte i dag sin første konkurranse i TSS-drakten og ble lagets bestemann. (Foto: TORE SÆTHER / Team Sparebanken Sør)

– Petter har et godt sykkelhode

– Jeg kjente tidlig at jeg hadde en bra dag, og jeg må si meg fornøyd med sesongdebuten.

Det sier Petter Theodorsen (20) etter at han i debuten i Team Sparebanken Sør-drakten sesongåpnet med 15. plass i GP Lillers i Nord-Frankrike.

Sportsdirektør Stian Remme skryter av nykommeren:

Gjorde alt riktig, egentlig

– Petter gjorde egentlig alt riktig. Synd at vi ikke hadde med én mann til i gruppen  på 20 som tok teten. Petter viste at han både har kicket til å tråkke med når det går brudd. Han har også feelingen i forhold til posisjonering. Han har rett og slett et godt sykkelhode, og det teller mye.

I den småkuperte rundbaneløypa var det to reale bakker og på bakketoppene fikk rytterne føle sidevinden.

Seks mann stakk av

– Det ble kjørt jevnt hardt hele veien, slik at vi fikk en naturlig avsiling. De to-tre siste rundene gikk det mange støt. Jeg forsøkte meg også. Men da jeg slapp meg litt tilbake etter å ha støtet, gikk det avgjørende rykket med seks mann, og da klarte jeg ikke å være med, forteller Petter.

Etter de 20 første, kom det ei stor gruppe hvor tre av TSS-karene satt, Trond Håkon Trondsen, Fridtjof Røinås og Kristian Aasvold.

Dårlig dag på sykkelen

To av de aller sterkeste TSS’erne i fjor, Carl Fredrik Hagen og Andreas Vangstad, hadde ingen god sesongpremiere. Sportsdirektør Stian:

– Disse rittene handler mye om posisjonskamp, om vind og tekniske ferdigheter. Dette er forhold som ikke akkurat er godfoten verken til Andreas eller Calle. Og når ting ikke stemmer og det tross alt er snakk om éndagersritt, da rådet jeg dem til ikke å presse mer enn nødvending. Calle tok det pent og pyntelig til mål, mens Andreas valgte å stå av.

Norsk på 4. og 7. plass

I gruppen på seks som spurtet om seieren satt det én nordmann. Reidar Borgersen, Team Joker, sikret seg en fjerdeplass. I puljen på 14 mann som fulgte nærmest og hvor Petter satt, var Håvard Blikra, Coop ØsterHus, den hvasseste av de norske og vant gruppen.

Rittet ble vunnet av belgieren Stijn Steels (Topsport Vlaanderen-Baloise).

TSS-resultatene

15) Petter Theodorsen – 0:38 bak vinneren
34) Trond Håkon Trondsen – 01:13 bak
39) Fridtjof Røinås  – 01:13 bak
42) Kristian Aasvold – 01:13 bak
75) Åge Ljøstad Nilsen  – 01:39 bak
77) Andreas Erland – 02:04 bak
98) Carl Fredrik Hagen – 11:47 bak
Andreas Vangstad brøt

Nytt ritt på onsdag

TSS’erne fortsetter etter planen sesongen allerede på onsdag i et såkalt Kermesse-ritt i Belgia, Wanzel Koerse. Nå er det meldt veldig dårlig vær, kanskje også med snø. Hvis de prognosene slår til, kan det hende TSS-laget står over og heller trener som forberedelse til søndagens Paris – Troyes.

 

 

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 3 =    
Alle (634)
2016 (25)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)