Team Sparebanken Sør

Nyheter

Kristian Aasvold med sitt nye oransje «topplokk»… (Foto: TORE SÆTHER / TSS)

I år blir TSS-rytterne ekstra synlige

Team Sparebanken Sør-rytterne har store ambisjoner om å vise seg godt frem i årets ritt. De kommer til å bli ekstra synlige takket være sine nye oransje Catlike-hjelmer.

Spanske Catlike produserer både hjelmer, briller og sykkelsko og har 20 års erfaring som sykkelhjelmprodusent. Det er i år femte sesongen Catlike leverer hjelmer til TSS-rytterne. I fjor var oransjefargen på TSS-hjelmene (ikke Catlike) bare en liten stripe midt på. Til årets sesong har spanjolene utviklet en ny modell de kaller Olula.

TSS-hjelmen 2016 er av den nye modellen og er oransje over det hele. Det er det mange som kan få glede og nytte av – alt fra tv-seere, publikum langs løypa, hjelpere i langesonen og tv-kommentatorer.
TSS-guttene kommer til å være lett gjenkjennbare i årets ritt, enten de sitter i front eller i et stort felt.
 

 

Olav Morten Hagen i midten sammen med Catlike-grunnlegger Pepe del Ramo til høyre. Til venstre Ramos lagkamerat i MGN Orbea, Pedro Delgado. I bakgrunn plakater med Thor Hushovd. Bildet er tatt på Catlike-hovedkvarteret i Spania. (Foto: PRIVAT) 

Fra politi til sykkel

Den tidligere politimannen Olav Morten Hagen har siden 2006 vært Catlike-representant i Norge gjennom sitt firma ”Topbikes”.

– Jeg var en del av sykkelmiljøet i Rauma og har selvsagt fulgt Kurt Asle (Arvesen) spesielt nøye, forteller Hagen, selv aktiv rytter inntil 18-19-årsalderen.

– Etter å ha vært Tour de France-tilskuer i 2004 og 2005 bestemte jeg meg for å ”gjøre noe” med sykkel. Jeg fikk kontakt med Catlike og ble deres representant i 2006, ved siden av jobben i politiet. Men i 2009 ble det Catlike og Tobikes på heltid, sier Hagen.
 

Ingen tvil, TSS-rytterne vil  med sine knalloransje hjelmer være godt synlige i årets ritt.
(Foto: TORE SÆTHER / TSS)


Team Movistar og – TSS!

Catlike er meget selektiv når det gjelder fabrikksponsing av sykkellag. World Tour-laget Team Movistar med ryttere som Alejandro Valverde og Nairo Quintana er det eneste laget hjelmprodusenten sponser direkte – i tillegg til Team Sparebanken Sør.

– Og TSS-sponsingen skyldes Catlike sin tette forbindelse med Thor Hushovd. Thor kjørte med Catlike-hjelm i mange sesonger, for Cervelo testteam, og ble verdensmester med Catlike Whisper-hjelm. Etter dette ble Whisper-modellen bare kalt ”hushovdhjelmen”. Thor har en meget høy stjerne i Catlike-ledelsen, kan Hagen fortelle.

Også hos langrennslandslagene

Hjelmene fra den spanske fabrikken er blitt populære i Norge. Olav Morten Hagen regner med å selge rundt 4000 hjelmer i løpet av 2016. Hans Topbikes leverer for øvrig også hjulene (Fast Forward) på TSS-syklene.

Catlike-hjelmene er ikke bare populære i sykkelmiljøet. De norske langrennslandslagene bruker også Catlike, som sine rulleskihjelmer, en avtale som ifølge Hagen kom i stand etter påtrykk fra Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby.

Og apropos «hushovd-hjelmen»;

her er en video fra den minneverdige oktoberdagen i 2010 da Thor vant VM-tittelen:

 

 

 

 

Kommentarer

Spam kontroll: 5 + 4 =    
Alle (634)
2016 (25)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)