Team Sparebanken Sør

Nyheter

Team Sparebanken Sør-rytterne stiller godt forberedte til sesongdebuten om én uke. Bildet er tatt under treningssamlingen i Spania i midten av februar. (TSS-foto: TORE SÆTHER)

– Tror vi får betalt for Syden-trening

Sesongstarten for Team Sparebanken Sør-rytterne ligger bare én uke unna. Forberedelsene til sesongen har for alle rytterne foregått langt unna norske kuldegrader, snø og slaps. Det tror sportssjef Atle Kvålsvoll vil betale seg:

– Jeg både tror og håper det. Nesten halve laget har ligget sammen og trent i store deler av vinteren i sørfranske Céret, hjembyen til Christian (Kaggestad). De fire som har hatt opphold der har også fått besøk av kortere varighet av noen av de andre rytterne. I tillegg har noen av våre gutter også trent på Gran Canaria og Mallorca.

– Treningsforholdene i sydligere strøk har gitt rytterne anledning til å trene mye mer på racersyklene enn det som har vært vanlig på vinters tid. Jeg regner med vi skal få se positive effekter av dette, sier Kvålsvoll og legger til at man også har endret litt på treningsopplegget i forhold til for ett år siden:

Mindre tøft opplegg

– Etter fjorårssesongen konkluderte vi med at vi nok hadde trent med for stor belastning under treningssamlingene (to toukers-perioder i Spania). Derfor har vi ikke trykket på fullt så hardt i år. Jeg mener vi skal treffe bedre enn i fjor da enkelt av rytterne virket litt nedkjørte i sesongstarten.

– De siste årene har TSS sesongåpnet i Kroatia; i år skjer debuten i Frankrike og Belgia – hvorfor det?

Fra Kroatia til Frankrike

– Vel, det var et ønske fra rytterne om en forandring, og da vi fikk invitasjon til éndagersritt i Frankrike, passet det faktisk godt inn. Disse rittene er også bedre forberedelse til de tre etapperittene i Frankrike som vi skal kjøre i løpet av vårsesongene. Det blir både kjørt ganske likt, vi møter mange veldig gode ryttere, og værforholdene blir noenlunde de samme som vi vil få i Normandie, Loir og Bretagne, sier sportssjefen.

Forrige sesong feiret TSS flere suksesser og overrasket mange med sine gode prestasjoner. Både Andreas Vangstad, Herman Dahl og Fridtjof Røinås tok store seire, og ex-terrengrytter Carl Fredrik Hagen imponerte de fleste med sterk kjøring i sin første sesong på landeveien. Hva forventer sportssjefen seg av årets mannskap?

Resultatene ikke viktigst i sesongåpningen

– I de første rittene er vi mer opptatt av hvordan det kjøres. Resultatene er ikke så viktige, i alle fall ikke før vi kommer til det første etapperittet, i Normandie.

– Rytterne har selv uttalt høye ambisjoner om å kjempe i toppen både sammenlagt og på enkeltetapper (se rytternes video-uttalelser på vår hjemmeside – www.teamsparebankensor.no). Det blir derfor veldig spennende å se hvor godt de innfrir sine egne ambisjoner.

– Noe som er helt sikkert, er at de franske etapperittene er ekstremt tøffe og at det er viktig å vise seg frem her for å overbevise om at man har tatt nye steg. I disse rittene møter vi mange proffer, og profflagene har sine speidere på plass, folk som gransker feltene på jakt etter nye proff-emner, sier Atle Kvålsvoll

 

 

Herman Dahl (t.v.) er veldig godt i gang etter leggbensbruddet før jul, men får likefullt utsatt sesongstarten. Nykommer Åge Ljøstad Nilsen får imidlertid sin konkurransedebut i TSS-drakten allerede om én uke. (Foto: TORE SÆTHER)

Herman utsetter sesongstart

Neste søndag starter sesongen for TSS-guttene. I de tre éndagersrittene før Tour de Normandie kjører åtte av våre. Herman Dahl lar trenerne få utsette sesongdebuten, mens Christian Kaggestad åpner med lokale ritt i sitt nærområde i Frankrike.

Vår-programmet

Her er rittene Team Sparebanken Sør kjører i mars og april:

6. mars                       – Grand Prix Ville Lillers
9. mars                       – kermesse-rittet Wanzel Koerse i Belgia
13. mars                     – Paris – Troyes
21.-27. mars              – etapperittet Tour de Normandie
13.-17. april               – etapperittet Loir et Cher
23. og 24. april          – Ranking- og norgescupritt i Grenland
25.4. – 1. mai             – etapperittet Tour de Bretagne

På denne videoen forteller sportssjef Atle Kvålsvoll litt om status:

 

 

 

 

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 3 =    
Alle (634)
2016 (25)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)