Team Sparebanken Sør

Nyheter

Sultne ulver jager best

Se på de tre på bildet; Carl Fredrik Hagen, Sondre Holst Enger og Trond Håkon Trondsen – jagende oppover og oppover, på jakt etter å styrke bakke-egenskapene.

Team Sparebanken Sør sitt motto om at sultne ulver jager best, passer utmerket – selv om Sondre er ex-TSSer og nå forsøker å stille sulten i IAM-drakt i proffsirkuset.

Sondre var med sine tidligere lagkamerater på den to ukers lange treningssamlingen på Costa Blanca, en samling hvor det både ble sanket mil og testet klatreform. TSSerne fikk god anledning til å kjenne på hva en proff står for samtidig som de på sin side ga IAM-rytteren verdifull treningssparring.
 

Team Sparebanken 2016 – f.v.: Trond Håkon Trondsen, Christian Erwan Kaggestad, Petter Theodorsen, Fridtjof Røinås, Andreas Erland, Herman Dahl, Carl Fredrik Hagen, Andreas Vangstad, Åge Ljøstad Nilsen og Kristian Aasvold.

Sportssjef Atle Kvålsvoll konkluderte etter samlingen blant annet med at aldri har TSS stått foran en sesong med et så jevnt godt mannskap. Blant de ti rytterne har man spisskvaliteter både i bakker, på temposykkelen, i spurt og i lange, utmattende etapperitt.

TSS gikk inn i forrige sesong med store spørsmålstegn knyttet til mulige prestasjoner. Laget så svekket ut etter at flere av de toneangivende rytterne i 2014-sesongen hadde forlatt laget. Skeptikerne fikk sannelig svar på tiltale:

Her kom en Andreas Vangstad og imponerte alle med en knallsterk etappeseier i Tour of Norway som det aller beste. Her viste ex-terrengsyklist Calle Hagen imponerende hurtig omstillingsevne til landeveien og imponerte i mange ritt blant annet med fjerdeplass i tsjekkisk etapperitt, hvor Fridtjof Røinås vant sisteetappen. Herman Dahl ble norgesmester i gateritt, Andreas Erland oppnådde lagets beste sammenlagtresultat noensinne med syvendeplass i Tour du Loir et Cher, Vegard Robinson Bugge sikret seg bakketrøya på andreetappen i Tour of Norway og forsvarte den rittet ut, og i U23-NM ble 20-åringen Kristian Aasvold nummer fire.
 

Ingen tvil om at TSS overrasket ekspertene positivt. Nå gjelder det å ta nye steg, bygge sten på sten, som sportssjefen mer enn gjerne minner sine gutter om. Nå gjelder det ikke å føle man har noe å forsvare fra i fjor, men at det er nye titler og seirer som skal jaktes iherdig på i år.

Sultne ulver jager best!

 

Må mann, så må han – og det må man, gjerne flere ganger når treningsøkten er på seks timer.

Team Sparebanken Sør sin vårsesong blir nesten utelukkende fransk. Her er rittene laget skal delta i:

* 6. mars:                    GP Lillers (Frankrike)
* 9. mars:                    Wanzel Koerse (såkalt kermesse-ritt, i Belgia)
* 13. mars:                 Paris – Troyes
* 21. – 27. mars:        Tour de Normandie
* 13. – 17. april:         Tour du Loir et Cher
* 25. april – 1. mai:    Tour de Bretagne.

Bildene i denne saken er alle hentet fra lagets to ukers treningssamling i Spania. Alle bilder; foto Tore Sæther.

 

 
Vangstad – énfots styrketrening…   Andreas satser på temporitt også i år

 

TSSerne på vei til fjells

 

 

 

Også sykler tiltrekkes av fine strender…   Sondre og Calle fikk selskap av Sandnes-jenter

«Vi møtes i rundkjøringen», en meningsløs melding. På Costa Blanca kryr det av slike «rundinger»

 

 

 

Kostholdstrening hører med til proff satsning!   Sykkelryttere på litt feilspor og en smilende gjeter
Calle stortrives – alt er på stell på vei mot høye fjell; og snart starter alvoret – og moroa…

 

 

 

Sportssjef og video-mann…   Erland og Holst Enger og Valentinsdag…

 

Kommentarer

Spam kontroll: 3 + 2 =    
Alle (634)
2016 (25)
mars (19)
januar (2)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)