Team Sparebanken Sør

Nyheter

 
Herman Dahl, en av nykommerne i Team Sparebanken Sør-laget var også i dag TSS sin beste i Kroatia. (Arkiv-foto: TORE SÆTHER / Team Sparebanken Sør)

– Vi er slett ikke superfornøyde

Herman Dahl ble igjen beste Team Sparebanken Sør-rytter da det andre éndagersrittet i Kroatia ble kjørt. Men det var slett ikke en storfornøyd TSS’er vi snakket med da rittet i Porec var over:

– Jeg ble vel plassert omtrent som i onsdagens ritt (15. plass), men verken jeg eller laget er superfornøyd med prestasjonen. Vi siktet høyere enn som så.

Dagens ritt var et rundbaneritt med syv runder à 19 kilometer.
– Det ble satt stort fart fra start. Etter et par runder gikk det et brudd med 13 mann hvor vi ikke satt. Utbryterne hadde på det meste ca. ett minutts forsprang. Det ble ganske greit hentet inn, og så ble det en massespurt av det hele, forteller sportsdirektør Sebastian Kvålsvoll.
 

– Dette var ikke det helt store, nei, syntes Herman Dahl etter dagens ritt i Kroatia.
(Arkivfoto: TORE SÆTHER / TSS)


– Kunne blitt farlig

Før det kom til spurt, gikk det et nytt brudd med 10-12 mann i regi av AWT GreenWay, og der satt også Herman:

– Vi var vel omtrent halvveis i rittet, som var preget av ganske mye sidevind. AWT GreenWay tok kommandoen. I feltet satt både den senere vinneren og toeren i rittet. Det kunne blitt skikkelig farlig, noe sterke lag i hovedfeltet innså. Dermed ble vi innkjørt etter tre-fire kilometer, forteller en av årets nykommere i TSS-laget, som altså har debutert internasjonalt med å bli lagets beste i to ritt på rad.
Og hvordan har Herman opplevd møtene med det internasjonale kontinental-nivået?

– Det er så klart et nivå opp, men det er slett ikke uoverkommelig å nå dit. Jeg føler at vi har en sterk tropp og kan være i stand til å vinne ritt – om vi er litt både mer heldig og litt dyktigere enn det vi har vært her i Kroatia.

Thomas og Morten sto av

Vi unngikk også i dag både velt og punkteringer, men to av rytterne kom ikke til mål, forteller sportsdirektør Sebastian..
– Thomas (Larsen) ga seg allerede i den første av de syv rundene, mens Morten (Mørland) kjørte drøyt halvveis.
Og årsaken?
 

Thomas: – Det er et eller annet med luftveiene som ikke funker. Jeg kjente antydning til problemer tidlig i uka, men tok sjansen på å kjøre onsdag. Det gikk tålelig greit; var kanskje ikke så lurt, likevel. Jeg hadde mykoplasmainfeksjon i fjor, og nå må jeg hjem til en legesjekk for å finne ut av dette. Kanskje er det en sammenheng med fjorårets sykdom.

Morten: – Jeg kjente tidlig at dette ikke kom til å gå bra og fant det klokest å stå av etter vel ca. åtte mils kjøring. Problemet skyldes ikke sykdom. Jeg tror at jeg har pushet litt for hardt for å få frem en toppform til disse to rittene i Kroatia. Jeg har rett og slett trent for mye for hardt og hvilt for lite. Belastningen er blitt for stor.

Ex-Saxobank-rytter vant igjen

Helt fremst i det store spurtfeltet var som på onsdag, sloveneren Marko Kump med en fortid som proff i Saxobank. Toeren i dagens ritt, slovaken Erik Basko, kjører for øvrig for AWT GreenWay, som er et slags farmerlag til profflaget Etixx-Quick Step.

TSS-plasseringene

15. Herman Dahl – 29. Andreas Erland – 65. Christian Erwan Kaggestad og 76. Vegard Robinson Bugge.

Komplett resultatliste finner du her:

http://www.procyclingstats.com/race/Porec_Trophy_Trofej_Porec_2015

 

Kommentarer

Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (474)
2015 (15)
mars (5)
januar (4)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)