Team Sparebanken Sør

Nyheter

– Et veldig bra møte

Team Sparebanken Sør var invitert med på stort antidopingmøte

Denne uken samlet medlemslandene i MPCC (foreningen for en mer troverdig sykelsport) seg i Frankrike for generalsamling. Som et av medlemslagene var Team Sparebanken Sør invitert med.

Atle Kvålsvoll kan fortelle om et overraskende møte, hvor de medlemslandene som hadde hatt dopingtilfeller i eget lag måtte forklare seg.

– Hele møtet var veldig bra. Det er først og fremst World Tour-lagene som har de store stemmene i et slik møte, og mange av dem var veldig klare og tydelige, forteller Kvålsvoll.

Foreningen har de siste årene grodd seg stor og har et strengere antidopingregelverk enn det både UCI og antidopingbyråene operer utfra.

Det gjorde blant annet at Astana måtte stå over årets Tour of Beijing. De hadde to dopingtilfeller på World Tour-laget sitt og et på kontinentallaget sitt på høsten.

Til tross for disse seneste dopingtilfellene føler Kvålsvoll seg etter møte trygg på at sporten går i riktig retning.

– Bare det at vi har slike møter og snakker om problematikken er veldig viktig. Det at store lag i tillegg er så tydelige er bra. Så velger jeg å tro at dette er noe de mener og står for, at de ikke spiller et skuespill.

– Det er mange som har sett at det må gjøres noe, og det er ingen tvil om at de fleste jobber seriøst med problematikken.

Slikt er inspirerende for Team Sparebanken Sør. Laget jobber for å utvikle ryttere til å ta steget opp i verdenstoppen, og ved å bidra i slike foreninger og møter tror og håper vi at alle kan konkurrere på like vilkår.

PS: I tillegg til å diskutere doping, ble det også opprettet interne regler for straff om det skulle bli oppdaget annen type juks, som for eksempel motorer i syklene.

Kommentarer

Spam kontroll: 1 + 1 =    
Alle (484)
2015 (25)
2014 (95)
august (14)
juli (10)
juni (8)
mai (18)
april (12)
mars (16)
januar (5)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)