Team Sparebanken Sør

Nyheter

Holst Enger blir proff i høst

IAM dropper prøvekontrakten. Sondre Holst Enger blir istedenfor ordentlig proff allerede i høst.

Det har lenge vært kjent at Sondre Holst Enger skal sykle høstsesongen for det sveitsiske profflaget IAM.

Den opprinnelige planen var at laget skulle ta Holst Enger inn på en såkalt prøvekontrakt, med en intensjon om en fullblods proffkontrakt fra starten av 2015.

Men etter flere samtaler mellom sportssjef Atle Kvålsvoll og IAMs sportsdirektør Serge Bucherie har planene blitt endret. Læringkontrakten droppes, fra og med 1. august blir Sondre Holst Enger proff.

– Det lå alltid i kortene at dette skulle ende i en to års kontrakt, men det er klart det er veldig stas å bli riktig proff allerede nå, forteller Holst Enger.

Går fra lagkamerat til konkurrent
Horten-gutten debuterer for sitt nye lag i Arctic Race og har dermed kjørt sitt siste ritt for Sparebanken Sør.

– Det har vært en fantastisk lærerik tid, hvor jeg har lært veldig mye som sykkelrytter. Det har vært veldig gøy og bra sosialt. I tillegg har det vært veldig mange bra folk som har jobbet med laget, skryter stortalentet.

Han har hatt en ukes ferie etter EM, for å lade opp til den spennende andre halvdelen av sesongen. I tillegg til Arctic Race står Tour of Britain på nordmannens plan.

Skulle overgangen gå greit er det også mulig vi får se talentet i det store endagsrittet Paris-Tours.

– Målet mitt blir å vise meg frem fra den gode siden i høst. Jeg kommer til å fortsette og prøve å vinne sykkelritt. Det skal jeg prøve på allerede under Arctic Race, forklarer Holst Enger.

Kvålsvoll fortsetter som trener
Akkurat det at IAM er et stort lag, men ikke større enn at nordmannen kommer til å få egne sjanser, tror Atle Kvålsvoll er viktig for rytterens utvikling.

– Sondre er en type som må få lov til å gå etter seiere med jevne mellomrom, både for å holde på motivasjonen og for å utvikle seg videre som syklist, forklarer mannen som skal fortsette som talentets trener.

Sportssjefen mister nå sin største stjerne, men surmuler på ingen måte. Han er stolt over at Sparebanken Sør har fått bidra til at vi nordmenn kan kose oss med å følge en ny sykkelproff på TV.

– Målet vårt er å utvikle unge ryttere for å ta steget videre. Vi er veldig fornøyd med at Sondre blir førstemann, da har vi lykkes.

– Dette er også inspirasjon til resten av laget. Det viser at dette er et lag de kan utvikle seg i, og at vi har kontaktene til å få dem ut når de viser seg gode nok for å ta det steget.

Kommentarer


Skriv kommentar:

Skrevet av: Spam kontroll: 5 + 4 =