Team Sparebanken Sør

Nyheter

Amund Grøndahl Jansen tror det kan bli et bra Plussbank-år.

– Jeg vil representere landslaget

Amund Grøndahl Jansen gleder seg til å bli en del av Plussbank-laget neste sesong, og har god tro på gode resultater.

Etter å ha syklet for Grimstad juniorlag de senere sesongene, var en overgang til Plussbank det naturlige for Amund Grøndahl Jansen.

I år viste Grøndahl Jansen seg frem ved flere anledninger, spesielt da han ble nummer fire, under 10 sekunder bak bronseplass, på tempo under EM. Det viser at kjørestyrken er på plass. Da han verken er den store spurteren eller den store klatreren, er det viktig.

Må skille
– Ritt i Belgia og Nord-Frankrike liker jeg godt, sier Grøndahl Jansen.

– Det må skille, om det er vind, brostein eller korte bakker. For jeg er ikke den raskeste spurteren, men jeg er heller ingen klatrer. Kanskje en mellomting.

Hva slags rytter han kommer til å bli i fremtiden, har han imidlertid ikke bestemt seg for.

– Jeg tar det litt som det kommer, og har ikke peilet meg inn på noe spesielt. Jeg vil bli bedre på alt, det er det eneste ønsket hittil. Så får vi se hvordan det utvikler seg.  

Grøndahl Jansen har representert Norge ved flere anledninger som junior allerede. Nå ønsker han å også gjøre dette som U23-rytter.  

Spår gode resultater
–  Jeg har lyst til å representere U23-landslaget, realistisk sett er det kanskje mulig å komme med på VM eller EM-tempo. Det er det som er hovedfokuset. Ellers er det å gjøre gode enkeltritt i utlandet, og forhåpentligvis kjøre de tre nye store etappeløpene i Norge og vise seg frem på en god måte der.

Plussbank henter hele åtte ryttere før neste sesong, og mange av de gamle forsvinner. Det gjør at det er et meget ungt og sultent lag som snart er klare for neste sesong, og Grøndahl Jansen ser optimistisk på neste år.

–  U23-NM blir et ritt vi kan dominere. Vi kommer til å kjøre en del Norgescuper, og der kommer vi nok til å gjøre det godt. Vi har mange gode avsluttere, så vi kommer nok til å få resultater der vi kjører, også internasjonalt. Det er kanskje den største forskjellen fra i fjor. Det blir nok oftere resultater enn i fjor. Vi vil nok markere oss hvor enn vi stiller opp, men spesielt U23-NM.

Kommentarer

Hilde Røinås – 05 nov 2012
Dette er akkurat så offensivt som vi kjenner deg fra tiden som junior. 2013 blir en spennende sesong og de som følger sporten vil fort oppdage at plussbankgutta vil prege rittene. Gleder oss stort til fortsettelsen!!
Spam kontroll: 3 + 2 =    
Alle (721)
2016 (112)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
august (12)
juli (2)
juni (10)
mai (9)
april (11)
mars (5)
januar (4)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)