Team Sparebanken Sør

Nyheter

Vi pratet med Thor i romjulen, kun dager før laget offisielt starter…

Eier og pådriver Thor Hushovd forteller om det nye laget

Thor Hushovd er eier og pådriver av sørlandets nye elitelag på sykkel, Plussbank Cervélo. Dette er et lag som bygges for fremtiden med flere lokale sørlendinger i stallen – alle med mål og interesse for aktiv satsing for å nå toppen. Vi har hatt en prat med Thor i romjulen, kun dager før laget offisielt starter, for å høre om hans idéer og tanker bak det nye laget.

Thor er ikke redd for å ta i et tak! Her skifter han slange etter
punktering under lagets første samling.

Du står i bresjen for et nytt sykkellag i eliteklassen i Norge. Hva er dine idéer og tanker for dette laget? Og hvorfor har du gjort dette?

– Jeg sammen med flere lokale ildsjeler snakket om tanken, og fulgte dette videre opp. Skjer mye i sykkelsporten, og synes derfor det var for ille at det IKKE var noe storlag på Sørlandet. Også Grimstad som sykkelby har flere ryttere, og flere yngre som kommer etter, og det er da ekstra moro å gi dem muligheten for å satse.

Når Sparebanken Pluss var positive på et tidlig tidspunkt, sammen med Igland Garasjen, bestemte vi oss for å gå for dette. Naturlig nok snakket jeg med Cervélo, som også var positive til en slikt samarbeid.
Videre har tiden vært knapp, men synes selv vi har bygget opp noe bra! Men det vil gutta vise utover 2010 sesongen.

Hvordan blir ditt bidrag videre inn i dette laget. Med tanke på at du selv har en karriere å ta vare på?

– Jeg kommer selvfølgelig til å satse alt på min karriere de neste årene, og det vet alle, men med det støtteapparatet vi har i laget, trenger heller ingen meg. Stoler 100% på at de klarer dette! Jeg kommer til å bidra der jeg har mulighet for gutta og laget, men alle kjenner min rolle.

Laget består av 10 ryttere, hvorav 5 av dem er lokale – hvorfor er nettopp disse rytterne hentet?

– Tanken bak laget var å holde det lokalt forankret, med flest mulig fra Sørlandet. Men for å holde et høyt nivå, måtte vi ut for å styrke stallen ytterligere. Her har sportsjefene gjort en meget bra jobb. Jeg har selv truffet guttene og de virker meget solide, seriøse og målbevisste! Akkurat det vi trenger.

Hva er unikt med Plussbank Cervélo som lag? Hva skiller dem fra sine konkurrenter som Joker Bianchi og Sparebanken Vest Ridley?

– Plussbank Cervélo er et nytt lag, som har base i Grimstad. Vi har et langsiktig perspektiv på laget, og dets utvikling. Alle sponsorer har signert avtaler over flere år, og vi gir derfor alle ryttere tid til å samkjøre og utvikle seg. Det unike med dette laget er kontakten med Cervélo Test Team, hvor jeg kjører i dag. CTT ser på dette laget som sitt «farmer-lag», og vi håper/drømmer derfor alle om at en eller kanskje flere av rytterne kan få en plass her en gang i fremtiden. For rytterne er dette også en unik mulighet for å kunne ta neste steg.

Hvilken betydning vil dette laget ha for sørlandet som sykkelregion?

– Plussbank Cervélo vil hjelpe til og løfte sykkelsporten, og dens interesse på Sørlandet. Det skjer noe, og jeg er sikker på at media vil følge laget, og da ser flere unge at mulighetene ikke er så ALTFOR langt unna.

Flere av sponsorene ønsker også å bygge videre satsing i bredden, til de lokale klubbene. Dette vil være med å styrke sykkelsporten på sørlandet i lang tid fremover.

Dette er ditt lag, hvis man setter det litt på spissen. På hvilken måte vil dere samarbeide? Vil laget kjøre for deg i noen løp, som f.eks NM? Og hvordan kan du fronte dette laget for å gi dem muligheter?

– Jeg står som eier av Plussbank Cervélo, men dette har ingenting med min satsing å gjøre. Blir selvfølgelig spesielt å kjøre mot dem i NM, men det tror jeg blir veldig bra uansett. Vi jobber sammen, men allikevel ikke på samme lag. Samarbeidet her blir spesielt, men mulighetene ligger for lagets ryttere, også på bekostning av meg..

Ellers har jo jeg med mitt nettverk i internasjonal sykkelsport, muligheten til å få laget inn på store sykkelløp, og det er akkurat her jeg ønsker å bidra mest mulig. Viktig å gi rytterne riktig og god matching, og da i utlandet om de trenger det.

TDF 2009 – Foto: Tim De Waele/TDW Sport

Helt til slutt, kan du si noe om apparatet rundt laget, alt fra ledere til sponsorer og utstyrsleverandører? Hvordan er dette bygget opp og hva betyr dette?  

– Støtteapparatet er veldig bra. Vi har 2 flinke sportsjefer som sitter på mye erfaring, og disse 2 kan hjelpe hverandre til å gi det de guttene trenger for å utvikle seg. Ellers har vi engasjert mekaniker, fysioterapaut/massør og lege, i tillegg til flere som vil hjelpe og bidra for laget. Listen her er meget lang, og vi trenger dem alle. Gøy at SÅ mange har troen på dette, og vil «trå» til for gutta på Plussbank Cervélo.

I tillegg er flere av utstyrleverandørene som Cervélo Test Team bruker også med. Cervélosykler, Catlike hjelmer, Zipp hjul for å nevne noen. Dette gjør at laget vil ligne noe. I tillegg har vi Trimtex med som en stor og viktig partner, leverandør av sykkeltøy. Her skal gutta på laget komme med tilbakemeldinger til Trimtex, slik at de eventuelt kan forbedre sine produkter. En vinn-vinn situasjon for alle.
Ellers er laget bygget opp med et stort sponsorapparat på flere plan, InterSport er inne som hovedsponsor ved siden av Igland Garasjen, Volvo sponser med bil, via Bilforum Sør, Sidi leverer sykkelsko og Bliz leverer sykkelbriller. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene for gutta i Plussbank Cervélo, og muligheten de får her er unik. Jeg gleder meg bare til de står på startstreken sammen, og ser frem til å følge dem.

Kommentarer

Spam kontroll: 2 + 2 =    
Alle (823)
2017 (92)
2016 (122)
2015 (150)
2014 (95)
2013 (94)
2012 (83)
2011 (135)
2010 (48)
2009 (4)