Team Sparebanken Sør

Ryttere

Amund Grøndahl Jansen

Født: 11.02.1994

Tidligere klubber: Nes Sykkelklubb og Grimstad Sykleklubb
Type rytter/sterke sider på sykkelsetet: En sterk syklist som liker seg best i småkuperte ritt. Utmerker seg spesielt på tempo.
Tidligere høydepunkter: Flere nasjonale seirer i yngre årsklasser. NM-sølv i juniorklassen på tempo (2012), nummer fire på tempoen i junior-EM (2012) og nummer ti på fellesstarten i junior-EM (2012). Representerte Norge i junio-VM i 2012.

Om meg selv: Jeg kommer fra Nes, nordøst i akershus, og syklet mine første konkurranser som 12-åring. Tidligere har jeg kun vært innom fotball som organisert idrett, men alpint og langrenn ligger også hjertet nært idrettsmessig. Som tredjemann i en tett søskenflokk på 4, har det vært svært mye konkurranser uten startnummer helt fra barnehagealder. Sykkel var noe som slo an (kanskje fordi det var en av få nisjer hvor jeg kunne slå min storebror), men først da tidligere Plussbank-rytter og fetter Jon Anders fikk meg påmeldt til en konkurranse tok det virkelig av.
 
Fremtidig mål: Etter å ha syklet Paris-Roubaix ved to anledninger er det noe som virkelig har fenget, og et stort mål for meg som U23-rytter, og forhåpentligvis senere som profesjonell. Ellers bruker mesterskap å gire meg litt ekstra, så U23-EM og VM er store mål de neste 4 årene.